Bolero jogurtov mousse

Bolero jogurtov mousse

Avtorica recepta: Ajda Jančar

Bolero LIČI
Bolero MED
Bolero RUM

Zahtevnost: 3/5

  • Čas priprave30 min
  • Čas hlajenjavsaj 4 ure

SESTAVINE

  • 2 lističa želatine
  • 250 g sladke smetane
  • 200 g grškega jogurta
  • 0,5 čajne žličke Bolero liči ali med
  • 0,5 čajne žličke Bolero rum
  • gozdni sadeži

PRIPRAVA

1

Lističe želatine nalomimo na večje kose in jih 5 minut namakamo v hladni vodi. Pri tem pazimo, da so vsi koščki želatine potopljeni v vodo.

2

V manjši kozici segrejemo 50 g sladke smetane. Preden smetana zavre, jo odstavimo z ognja. Želatino ožamemo in jo dobro razmešamo v topli smetani.

3

Medtem, ko se prvi del smetane hladi, preostalih 200 g smetane stepemo. Preden stepena smetana postane čvrsta, ji dodamo Bolero izbrane okuse in jo nato stepemo do konca. Osebno mi je za ta recept najboljši okus liči, lahko pa dodate kateri drug okus po vaši izbiri.

4

Grški jogurt damo v skodelico.
Žlico jogurta vmešamo v toplo smetano z želatino. Nato to mešanico primešamo preostalemu grškemu jogurtu v skodelici.
Smetano, ki smo jo prej stepali, na koncu previdno primešamo jogurtu.

5

S kremo nazadnje napolnimo štiri kozarčke. Kozarčke nato postavimo v hladilnik in jih tam pustimo vsaj nekaj ur. Najbolje je, da jih pustimo v hladilniku do naslednjega dne, da se krema lepo strdi.

6

Preden mousse postrežemo, ga lahko obložimo z gozdnimi sadeži ali koščki poljubno narezanega sadja.