Bolero Lchf Cake Popsicles

Bolero RUM in GOZDNI SADEŽI

Zahtevnost: 

  • Čas kuhanja30 min
  • Čas priprave3-4 ure

SESTAVINE ZA BISKVIT

  • 4 jajca
    3 žlice eritritola
    2 žlici kakava brez dodanega sladkorja
    3 žlice mletih mandljev
    20 g kokosove maščobe
    Bolero z okusom ruma
    nekaj žlic mascarpone sira

SESTAVINE ZA POLNILO

  • 100 g malin
    2 žlici eritrtiola
    nekaj kapljic limoninega soka
    2 g želatine ali 1/4 žličke konjak moke
    50 g light kremnega sira
    sladkamo lahko z Bolero gozdnimi sadeži

SESTAVINE ZA OBLIV

  • 200 g temne čokolade brez sladkorja
    50 g olja

PRIBOR

  • Potebujemo še modelčke za cake popsicles, lesene palčke in peki papir.

Postopek

Priprava polnila

1

Maline postavimo v manjšo kozico, ter dodamo eritritol in limonin sok. Z vilicami maline pretlačimo in dodamo še želatino. Po želji sladkamo z Bolero gozdnimi sadeži. Ohladimo.

2

Primešamo kremni sir in nadev uporabimo, ko polnimo modelčke za naše lizike.

Priprava biskvita

3

Jajca, eritrtitol in Bolero z okusom ruma penasto zmešamo. Dodamo še preostale sestavine in premešamo. Vlijemo v manjši pekač, ki ga obložimo s peki papirjem. Pečemo na 180 stopinj približno 10-12 minut. Ohladimo.

4

Biskvit natrgamo na kose in dodamo mascarpone sir po žlicah. Masa se mora lepo povezati in se ne sme preveč lepiti na roke.

5

Z maso napolnimo modelčke do polovice, vstavimo leseno palčko in na sredino dodamo nadev malin in kremnega sira.

6

Dodamo še nekaj mase, da so modelčki napolnjeni do vrha. Naše lizike postavimo v zamrzovalno skrinjo za 2-3 ure oziroma dokler se ne strdijo.

Priprava obliva

7

V mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo segrejemo in stopimo čokolado in olje. Lizike potopimo v čokolado in poljubno dekoriramo.