CAKE POPS S KOKOSOM

Bolero KOKOS

Zahtevnost: 

  • Čas priprave20 min
  • Čas kuhanja20 min
  • Celoten čas40 min
  • Peka (stopinje) 

SESTAVINE

ZA BISKVIT

  • 2 jajci
  • 2 žlici moke
  • Bolero z okusom kokosa (1 čajna žlička)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška

OBLIV

  • 200 g temne čokolade brez sladkorja
  • kokosova moka za posip

Potrebuješ še

  • 100-150 g mascarponeja
  • kokosova moka

Postopek

1

Najprej pripravimo biskvit tako, da ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v sneg, rumenjake pa premešamo z Bolerom. V rumenjake previdno vmešamo stepen beljakov sneg.

2

Skozi cedilo presejemo moko in pecilni prašek ter vse skupaj previdno vmešamo v maso. Maso vlijemo na peki papir v pekaču in jo pečemo približno 10 minut na 180 stopinjah.

3

Biskvit ohladimo in ga nato strgamo na manjše kose. Biskvitu dodamo mascarpone in ga po potrebi skladkamo z Bolerom. Vse skupaj dobro premešamo s kokosovo moko, da dobimo maso, ki se ne sprijema na roke.

4

Maso oblikujemo v kroglice, ki jih nato postavimo v hladilnik za vsaj pol ure. Čokolado stopimo. Pripravimo posode za namakanje kroglic v čokolado. Namakane kroglice na koncu posujemo s kokosom.

Namig: Palčke za cake-popse predhodno namočimo v čokolado, šele nato pa nabadamo kroglice. S tem preprečimo, da bi kroglice zdrsnile s palčk.