Bolero KOKOS
Zahtevnost:
- Čas priprave20 min
- Čas kuhanja20 min
- Celoten čas40 min
- Peka (stopinje)
- Tip jedi
SESTAVINE
ZA BISKVIT
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- Bolero z okusom kokosa (1 čajna žlička)
- 1 čajna žlička pecilnega praška
OBLIV
- 200 g temne čokolade brez sladkorja
- kokosova moka za posip
Potrebuješ še
- 100-150 g mascarponeja
- kokosova moka
Postopek
Najprej pripravimo biskvit tako, da ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v sneg, rumenjake pa premešamo z Bolerom. V rumenjake previdno vmešamo stepen beljakov sneg.
Skozi cedilo presejemo moko in pecilni prašek ter vse skupaj previdno vmešamo v maso. Maso vlijemo na peki papir v pekaču in jo pečemo približno 10 minut na 180 stopinjah.
Biskvit ohladimo in ga nato strgamo na manjše kose. Biskvitu dodamo mascarpone in ga po potrebi skladkamo z Bolerom. Vse skupaj dobro premešamo s kokosovo moko, da dobimo maso, ki se ne sprijema na roke.
Maso oblikujemo v kroglice, ki jih nato postavimo v hladilnik za vsaj pol ure. Čokolado stopimo. Pripravimo posode za namakanje kroglic v čokolado. Namakane kroglice na koncu posujemo s kokosom.
Namig: Palčke za cake-popse predhodno namočimo v čokolado, šele nato pa nabadamo kroglice. S tem preprečimo, da bi kroglice zdrsnile s palčk.