Marmorni kolač

 

Marmorni kolač

 

Bolero RUM
Bolero MANDELJ
Bolero VANILJA

Zahtevnost: 3/5

  • Čas priprave30 min
  • Čas pečenja40 min
  • Skupen čas1 ura 10 min

 

SESTAVINE

  • 300 g riževe moke
  • 100 g masla
  • 200 ml mleka
  • 4 jajca
  • 4 žlice kakava
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • Bolero mandelj
  • Bolero rum
  • Bolero vanilja

PRIPRAVA

1

Ločimo rumenjake od beljakov in iz beljakov stepemo sneg.

2

Rumenjakom dodamo dve kavni žlički Bolero vanilje, dve žlički Bolero mandlja in žličko Bolero ruma.

3

Maslo stopimo in ga dodamo rumenjakom. Nato dodamo moko, pecilni prašek in mleko ter mešamo, dokler ne nastane gosta zmes.

4

Sneg postopoma dodajamo masi. Ko vmešamo ves sneg, 1/3 mase damo v drugo posodo in vmešamo še kakav.

5

V pomaščen pekač najprej damo polovico svetle mase in polovico kakavove in nato še ostanek obeh.

6

Pekač postavimo v pečico in na 180 stopinjah pečemo 40-45 minut.