Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 30€

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Pri poslovanju osebne podatke kupcev obdelujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov).

Celoten zakon in Uredbo si lahko preberete tukaj: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO7959

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SL/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679

Upravljalec osebnih podatkov je Arbos d.o.o., Batuje 1f, 5262 Črniče, dav. št. SI46328289, matična številka 6430970000.

1.  ZBIRANJE IN OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Prodajalec osebne podatke kupca uporablja za potrebe obdelave naročila, kot so pošiljanje povzetka naročila, informacije o dobavi naročila, izdelava računa in ostala potrebna komunikacija. Prodajalec lahko elektronski naslov kupca uporabi tudi za obveščanje o ugodnostih, novostih in za ostale promocijske namene. Pri pošiljanju promocijskih sporočil prodajalec ne uporablja avtomatskega profiliranja, temveč samo splošna sporočila. Če uporabnik spletne strani ne dokonča nakupa, ga prodajalec lahko preko e-maila obvesti o nedokončanem nakupu. Zbrani osebni podatki se lahko uporabljajo tudi za druge splošne poslovne namene, kot je vzdrževanje uporabniških računov, izvajanje notranjih in tržnih raziskav in merjenje učinkovitosti oglaševalskih kampanj. Podatke, zbrane na socialnih omrežjih, obdelujemo z namenom obveščanja potrošnikov o aktualnih akcijah in ponudbah.

Prodajalec ne zbira in ne obdeluje osebnih podatkov, razen kadar uporabnik spletne strani v to izrecno privoli – to je ob oddanem naročilu, ob vpisu e-mail naslova v okvirček za prejemanje e-novic, ob registraciji na spletni strani, ob sodelovanju v nagradni igri in ob strinjanju z uporabo piškotkov na spletni strani.

Če se z zbiranjem in obdelavo osebnih podatkov ne strinjate, naročila na naši spletni strani ni možno oddati.

Osebni podatki, ki jih prodajalec zbira in obdeluje, so:

 • kontaktni podatki kupca (e-mail naslov in telefonska številka),
 • naslov za dostavo blaga,
 • podjetje, v kolikor kupec vnese ta podatek,
 • datum in ura oddanega naročila,
 • vsebina košarice,
 • način plačila in dostave blaga,
 • zgodovino uporabe promocijskih kod za popust,
 • podatki o zgodovini opravljenih nakupov,
 • podatki izdanih računov,
 • podatki o komunikaciji med prodajalcem in kupcem (e-mail sporočila),
 • podatki o uporabnikih spletne strani (IP naslov ali enolični ID naprave, oglaševalski ID, datum, ura in trajanje obiskov spletnih strani, podatki o lokaciji oz. vstopni točki dostopa do interneta, vrsta operacijskega sistema ter vrsta brskalnika in različice, podatki o obiskanih podstraneh, podatki o opravljenih nastavitvah),
 • podatki o vnosih v spletne obrazce (npr. v okviru nagradnih iger in prijave na e-novice),
 • drugi podatki, ki jih uporabniki prostovoljno podajo prodajalcu ob oddanem naročilu (npr. opombe, ocene, komentarji ipd.),
 • komentarji, ocene in delitve na naših socialnih omrežjih.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim tretjim osebam.

Naročniki e-novic lahko svojo naročnino kadarkoli prekličejo, če sporočijo prošnjo za preklic na info@bolerodrink.si, ali pa v e-novici kliknejo na povezavo za odjavo, ki se nahaja na dnu sporočila.

Arbos d.o.o. in spletna trgovina bolerodrink.si ne uporabljata funkcije avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

Zakonitost obdelave osebnih podatkov določa 6. člen Uredbe (EU) 2016/679, točke 1.(a) – privolitev posameznika v obdelavo osebnih podatkov, 1.(b) – obdelava podatkov za izvajanje pogodbe in 1.(f) – zakoniti interesi upravljavca osebnih podatkov.

2.  OBISK SPLETNE STRANI BOLERODRINK.SI

Ob vsakem obisku spletne trgovine se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oziroma drugo napravo na spletu). Spletna stran deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletne strani. Ti podatki so IP številka, čas obiska, vsebina zahteve (konkretna stran), status dostopa/statusna koda HTTP, vsakokrat prenesena količina podatkov, spletna stran, s katere prihaja zahteva (referer URL), brskalnik in podobno. Tako zbrane osebne podatke zbiramo s pomočjo piškotkov, pri čemer vas bomo pred namestitvijo vprašali za vašo privolitev.

Pravna podlaga za obdelavo zgoraj navedenih podatkov je naš zakoniti interes (6. člen (1f) točka Uredbe), in sicer za zagotavljanje varnosti omrežja, preprečitev goljufij in za varovanje informacij v spletni trgovini.

Zbrani podatki se hranijo 30 dni od obiska strani. Tako zbrane (osebne) podatke obdelujemo posebej in jih ne povezujemo z drugimi osebnimi podatki uporabnikov naših spletnih strani, ter ne izvajamo nobenega profiliranja vašega nakupnega vedenja.

3.  RAZKRITJE ALI PRENOS OSEBNIH PODATKOV TRETJIM OSEBAM

Osebne podatke kupcev in uporabnikov spletne strani bolerodrink.si lahko prodajalec razkrije tretjim osebam, kadar to od njega zahteva veljavna zakonodaja, kadar prodajalec prejme zahtevo od pristojnega organa in kot odziv na sodni ali drugi uradni postopek.

Osebni podatki kupcev in uporabnikov spletne strani bodo obdelovani s strani zaposlenih na podjetju Arbos d.o.o., ter zastopniki in pravne osebe, s katerimi ima podjetje Arbos d.o.o. sklenjeno pogodbo (Pošta Slovenije, GLS kurirska služba, PayPal plačilna platforma, Stripe plačilna platforma za vsa plačila s kreditnimi ali debetnimi karticami, NovaKBM in Addiko Bank, kjer ima podjetje Arbos d.o.o. odprt transakcijski račun).

4.  ROK ZA HRAMBO OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke kupcev in uporabnikov spletne strani bolerodrink.si hranimo toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili podatki zbrani in nadalje uporabljeni. Po preteku obdobja hrambe bomo osebne podatke učinkovito in trajno zbrisali ali anonimizirali, da identifikacija z uporabnikom ne bo več mogoča.

Podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe pogodbenega odnosa s kupcem (ime, priimek, naslov, elektronska pošta), hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še nadaljnjih 10 let, kolikor znaša zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), dlje pa le v primeru spora v zvezi s pogodbenim razmerjem.

5.  VAŠE PRAVICE IN KAKO JIH LAHKO UVELJAVLJATE

Kakšne so vaše pravice in kako jih lahko uveljavljate, urejata Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov) in Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2). Vaše pravice smo v skladu z zgoraj navedeno Uredbo (členi št. 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22) strnili spodaj.

Če ne želite več, da Arbos d.o.o. obdeluje vaše osebne podatke, imate pravico do preklica privolitve. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica. Prošnjo za preklic lahko sporočite na info@bolerodrink.si.

Od Arbos d.o.o. lahko zahtevate, da vam sporoči, ali se vaši podatki obdelujejo (pravica do dostopa do osebnih podatkov). V primeru, da se podatki obdelujejo, vam Arbos d.o.o. omogoči vpogled v seznam osebnih podatkov. Arbos d.o.o. vam tudi posreduje informacije o namenu obdelave osebnih podatkov, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov, kako lahko posameznik popravi ali dopolni osebne podatke, kako se posameznik lahko pritoži pri nadzornem organu, informacijo, ali se podatki zbirajo za avtomatizirano sprejemanje odločitev, vključno z oblikovanjem profilov in ali so bili osebni podatki zbrani pri posamezniku ali od tretje osebe. Posameznik lahko od upravljalca zahteva tudi kopijo osebnih podatkov, ki se obdelujejo.

Pravico imate do popravka ali dopolnitve netočnih osebnih podatkov. Vse popravke in dopolnitve nam lahko sporočite v dopolnilni izjavi na info@bolerodrink.si.

Pravico imate do izbrisa podatkov (»pravica do pozabe«). Arbos d.o.o. na vašo prošnjo izbriše vaše osebne podatke, če obstaja eden izmed razlogov iz 17. člena Uredbe (če podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani, če prekličete privolitev za obdelavo, za katero ne obstaja pravna podlaga, če ugovarjate obdelavi, za katero ne obstajajo prevladujoči zakoniti interesi, če so bili osebni podatki obdelani nezakonito).

Pravico imate doseči, da Arbos d.o.o. omeji obdelavo vaših osebnih podatkov, če obstaja eden od naslednjih primerov:

 • če oporekate točnosti obdelave podatkov, za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost podatkov;
 • če je obdelava nezakonita, vi pa namesto izbrisa zahtevate omejitev obdelave,
 • če upravljavec podatkov ne potrebuje več, potrebujete pa jih vi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi.

Pravico imate, da ste obveščeni s strani Arbos d.o.o. o vsakem popravku ali izbrisu vaših osebnih podatkov ali njihove omejitve obdelave.

Kot posameznik imate pravico, da prejmete vaše osebne podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljalcu, ne da bi ga Arbos d.o.o. pri tem oviral (pravica do prenosljivosti podatkov).

Če obdelava podatkov temelji na naših zakonitih interesih, imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov. V takem primeru bomo nadaljevali z obdelavo vaših osebnih podatkov le v primeru, če bomo dokazali nujne legitimne razloge za obdelavo, ki bodo prevladali nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, lahko kadarkoli ugovarjate brez navedbe razlogov, tako da nam pošljete sporočilo na elektronski naslov: info@bolerodrink.si. Če ugovarjate obdelavi vaših podatkov za namene neposrednega trženja, bomo nemudoma prenehali obdelovati vaše podatke za te namene. Prav tako vam bomo na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podali tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdelujemo.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim, vključno z oblikovanjem profilov na podlagi avtomatiziranega sprejemanja posameznih odločitev. Obveščamo vas, da Arbos d.o.o. in spletna trgovina bolerodrink.si ne uporabljata funkcije avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

Če sumite, da pri obdelavi vaših podatkov prihaja do kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, na naslovu Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefonska številka: 00 386 (0)1 230 97 30, elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si.

Če želite uveljaviti zgoraj naštete pravice ali vložiti ugovor glede načina obdelave vaših osebnih podatkov, nas kontaktirajte na info@bolerodrink.si. Pošljite svojo zahtevo glede uporabe pravic v zvezi z vašimi osebnimi podatki z jasnimi navedbami: do katerih osebnih podatkov želite dostopati in jih pregledati, katere osebne podatke želite dopolniti, popraviti ali izbrisati, prenesti ali obdelati, katerim vašim osebnim podatkom ugovarjate in iz katerih razlogov. Če zahtevo predloži oseba v vašem imenu in ne predložiti pooblastila, da je bila zahteva zakonito vložena v vašem imenu, bo zahteva zavrnjena. Če takšno zahtevo pošljete po pošti na naslov Arbos d.o.o., Batuje 1f, 5262 Črniče, mora biti zahteva podpisana in datirana. Arbos d.o.o. bo vašo zahtevo obravnaval v najkrajšem možnem času in v zakonskih rokih.

6.  VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Poskrbeli smo, da je nakup na naši spletni strani popolnoma varen, saj uporabljamo ustrezno kodiranje spletne strani in s tem onemogočamo dostop do podatkov tretjim osebam. Ti sistemi in ukrepi se po potrebi redno preizkušajo in posodabljajo. Z nenehno uporabo ustreznih tehničnih, organizacijskih in kadrovskih ukrepov zagotavljamo, da se vedno obdelujejo samo tisti osebni podatki, ki so potrebni za uresničitev vsakega posameznega namena obdelave.

7.  PIŠKOTKI (ANGL. COOKIES)

Za pravilno delovanje spletne strani so nujni tudi razni piškotki (angl. cookies). Gre za majhne besedilne datoteke, ki se ob vaši privolitvi shranijo na vašo napravo (računalnik, mobilni telefon ali drugo napravo za spletno brskanje). Pomagajo vam pri samodejni prijavi na spletno stran in preverjajo vašo avtentičnost. Omogočajo vam uspešen proces nakupovanja, zaključka naročila, pomagajo pri plačevanju s pomočjo PayPala ali kartice itd. Uporabljajo se lahko tudi za statistično analizo. Piškotki običajno ne vodijo do razkritja identitete določenega uporabnika. Piškotki niso škodljivi, saj ne vsebujejo virusov ali drugih zlonamernih kod. Piškotke lahko vedno izbrišete, bodisi samodejno (če imate to označeno v nastavitvah) bodisi ročno v vašem brskalniku. Namestitev piškotkov lahko tudi zavrnete.

Za več informacij o piškotkih, njihovem vplivu na vas in vaše brskanje po spletu, priporočamo ogled odgovorov na pogosta vprašanja Informacijskega pooblaščenca na naslednji povezavi: https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-podatkov/informacijske-tehnologije-in-osebni-podatki/pi%C5%A1kotki-odgovori-na-pogosta-vpra%C5%A1anja

8.  FACEBOOK IN GOOGLE ANALYTICS

Spletna stran bolerodrink.si pri oglaševanju uporablja Facebook Pixel, ki nam javi uspešnost posamične kampanije. Facebook beleži statistiko klikov na povezavo in splošno odzivnost na naše oglase, osebnih podatkov pa s to storitvijo ne posreduje. Enako velja za servis Google Analytics, ki nam omogoča vpogled v statistiko obiskov naše spletne strani, demografske podatke in podobno. Točni osebni podatki pa niso nikoli razvidni in so anonimni.

 

V Batujah, 8.8.2023

Iskanje izdelkov ...

Back to Top
Izdelek je bil dodan v vaš voziček