Bolero lahka torta s kokosom in malinami

Bolero lahka torta s kokosom in malinami

Bolero kokos

Zahtevnost: 4/5

  • Čas priprave2 hr
  • Čas pečenja40 min

SESTAVINE

1. in 3. plast (vsaka posebej)

  • 200 g beljaka
  • 100 g sladkorja (ali drugega sladila)
  • 40 g navadne moke
  • 40 g kokosove moke
  • Pol vrečke pecilnega praška

2. plast

  • 300 g skute
  • 200 g kokosovega proteinskega jogutra iz Lidla
  • 200 g lahkega sirnega namaza
  • 50 g kokosove moke
  • 6 listov želatine
  • Bolero z okusom kokosa za aromo 

4. plast

  • kokosovi mehki piškoti
  • maline
  • Dr. Oetker vanilijin mousse

     

PRIPRAVA

1

Stepi beljake v trd sneg in vmes dodajaj sladkor. Počasi ročno vmešaj suhe sestavine in razporedi po okroglem pekaču. Peci okrog 20 minut na 180 stopinj (pečeno je dovolj, ko rahlo spremeni barvo na zlato).

Za 3. plast ponovno ponovi postopek.

2

Raztopi želatino. Zmešaj jogurt, skuto in sirni namaz z aromo. Del zmesi vmešaj v želatino, nato pa vse skupaj k preostalemu jogurtu, skuti in namazu. Primešaj še kokosovo aromo in moko.

3

Sestavi torto po plasteh, na vrhu pa prelij mousse, nadrobi piškote ter okrasi z malinami.