Bolero pustni drož-krofi

Bolero pustni drož-krofi

Bolero RUM

Zahtevnost: 5/5

  • Čas priprave35 min
  • Čas cvrtja3-4 min na vsaki strani
  • Počivanjecca 16h
  • Tip jedi
  • Cooking Method
    • cvrtje

Sestavine

  • 250 g aktivnih droži
  • 500 g namenske moke za krofe ali Manitobe
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 limonina lupina
  • 1 žlička Bolero ruma
  • 1/2 žličke soli
  • 250 ml mleka
  • 4 rumenjaki
  • 1 vanilin sladkor
  • 0,5 dcl olja
  • 1 L olja za cvrtje

PRIPRAVA

1

Pomešamo vse sestavine, razen olja. Testo gnetemo s kuhinjskim robotom cca. 5 minut, da se vse lepo poveže. Nato dodamo 0,5 dcl olja in gnetemo še 15-20 minut.

2

Testo pokrijemo in ga pustimo počivati na pultu približno 1 uro, nato ga postavimo čez noč v hladilnik.

3

Zjutraj naj se testo segreje na sobno temperaturo. Oblikujemo kroglice, ki jih damo na pomokan prt ali pult. Vsako kroglico rahlo sploščimo. Pustimo vzhajati pokrito s krpo 6-8 ur (odvisno od temperature stanovanja).

4

Krofe cvremo v pokritem loncu na zmernem ognju približno 3-4 minute, nato pokrov odstranimo in krofe obrnemo. Krofe cvremo še dodane 3-4 minute brez pokrova.

5

Krofe poljubno nadevamo z marmelado ali kremo.