Bolero Jogurtova tortica

Bolero Jogurtova tortica

Bolero JOGURT
Bolero CIMET

Zahtevnost: 3/5

  • Čas priprave15 min
  • Čas kuhanja45 min
  • Celoten čas1 hr

Sestavine za 4 kose

  • 400 g quark vanilija 0.2%
  • 5  jajc
  • 2 zelo zreli banani
  • 1/4 žličke Bolero jogurta
  • ščepec Bolero cimeta

Priloga

  • 1 kaki
  • 4 fige
  • 200g proteinskega pudinga vanilija
  • 1 mala žlička kokosovega olja
  • ščepec Bolero cimet
  • 2-3 žlice vode

PRIPRAVA

1

V posodo damo jogurt/quark, jajca, banano in Bolero okusa. S paličnim mešalnikom premešamo toliko, da je banana zmiksana.

2

Maso zlijemo v majhen tortni pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo, dokler masa ne dobi zlate rjave barve. Ta postopek traja približno 40-50 minut.

Hlajenje

3

Tortico sem pustila počivati v ugasnjeni pečici, čeprav to ni nujno potrebno.

Nato jo shranimo v hladilniku do jutra, da se dobro ohladi.

PRILOGA:

4

Kaki najprej narežemo na male kocke in ga popečemo na malo kokosovega olja. Dodamo malo vode in proti koncu potresemo še malo z Bolero cimetom.

Jed postrežemo z žlico vaniljevega proteinskega pudinga, figo in karameliziranim kakijem.

Hranilna vrednost

5

Na kos: 327 kcal
21.55 g beljakovin
40.57 g ogljikovih hidratov
9.5 g maščob

Samo tortica: 936 kcal cela, s quarkom 0.2%
64.4 g beljakovin
107.7 g ogljikovih hidratov
31.5 g maščob

Nasvet

6

Lahko se poigrate z raznovrstnim sadjem in ustvarite različne okuse. K jagodičevju lahko dodate malo Bolera z okusom gozdnih sadežev.