Bolero navadni krofi

Bolero navadni krofi

Bolero RUM

Zahtevnost: 4/5

  • Čas priprave45 min
  • Čas cvrtja3-4 min na vsaki strani
  • Tip jedi
  • Cooking Method
    • cvrtje

Sestavine

  • 1 kocka kvasa
  • 500 g namenske moke za krofe ali Manitoba moke
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 limonina lupina
  • 1 žlička Bolero ruma
  • 1/2 žličke soli
  • 250 ml mleka
  • 4 rumenjaki
  • 1 vanilin sladkor
  • 0,5 dcl olja
  • 1 L olja za cvrtje

PRIPRAVA

1

Pripravimo kvas tako, da ga razdrobimo v malce mleka in sladkorja ter počakamo, da se aktivira.

2

 Pomešamo vse sestavine, razen olja.

3

Maso gnetemo 5 minut in dodamo 0,5 dcl olja. Gnetmo še 20 minut.

4

Oblikujemo kroglice in jih cvremo brez vzhajanja!

5

Krofe cvremo v pokritem loncu na zmernem ognju približno 3-4 minute, nato pokrov odstranimo in krofe obrnemo. Krofe cvremo še dodane 3-4 minute brez pokrova.

6

Krofe poljubno nadevamo z marmelado ali kremo.

Hranilne vrednosti

7

329 kcal/100 g oz. 214 kcal na kos (1/17)