Ko voda povre, dodamo beljake in mešamo 2-3 minute na nižji temperaturi.
Na koncu si kašo posladkamo z najljubšim Bolero okusom. Jaz sem izbrala kombinacijo cimeta in medu. Dober tek!
Bolero VANILJA
Zahtevnost:
Riž skuhamo in ohladimo. Jajca ločimo. Skuto in rumenjake spasiramo, dodamo Bolero z okusom vanilije. Po želji lahko dodamo tudi merico wheya. Beljake stepemo v čvrst sneg.
Ohlajeni riž in mešanico jajc s skuto premešamo, dodamo limonino lupinico in na koncu nežno primešamo beljake. Prilijemo v pekač, ki ga nekoliko namastimo. Po vrhu razporedimo gozdne sadeže.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinij 45-50 minut.
Bolero CIMET
Zahtevnost:
V posodo damo vse sestavine razen želatine in segrevamo do vrelišča.
Želatino predhodno namočimo v hladni vodi in jo po 7 minutah ožamemo in dodamo v panna cotto.
Bolero VANILJA
Zahtevnost:
Sestavine za 4 palačinke
Sestavine za nadev
Priprava palačink
Vse sestavine zmiksamo v bolj tekočo zmes in spečemo enako kot klasične plačinke na maslu ali kokosovi maščobi. Masa zadostuje za 4 palačinke fi20.
Priprava nadeva
Bolero LIMONA
Zahtevnost:
Za testo
Za limonino kremo v sredini
Za dekoracijsko kremo
V veliki skledi zmešamo vse sestavine za testo. Če je zmes pregosta, dodamo še malo vode. Napolnimo papirnate modelčke in v ogreti pečici pečemo 20 minut na 180 stopinj.
V lonec dodamo vse sestavine za limonino kremo in jih kuhamo na nizki temperaturi 10 minut oz. toliko, da se krema zgosti. Zmes ohladimo in s kremo napolnimo ohlajene tortice.
Sestavine za dekoracijsko kremo zmešamo in z njo okrasimo tortice.
Bolero GOZDNI SADEŽI
Zahtevnost:
Krema
Preliv
Za kremo
Smetani dodamo 3 žlice ali več mascarpone sira in Bolero z okusom gozdnih sadežev in vse skupaj miksamo, da nastane čvrsta zmes. Zmes nato porcijsko razporedimo v kozarčke.
Za preliv
Gozdne sadeže spasiramo in jim dodamo list namočene in raztopljene želatine, ter Bolero z okusom gozdnih sadežev. Vse skupaj dobro premešamo.
Kremo prelijemo z gozdnimi sadeži. Kozarčke lahko na koncu okrasimo s stepeno smetano.
Bolero RUM ali PANNA COTTA
Zahtevnost:
Vse suhe sestavine zmešamo, nato pa dodamo še stopljeno maščobo. V dobljeno zmes dodamo jajca in vse skupaj dobro premešamo. Zmes oblikujemo v kepo.
Kepo postavimo v hladilnik za nekaj časa, da se ohladi. Zmes tako lažje oblikujemo v kroglice.
Zmes oblikjemo v kroglice in jih zložimo v pekač na peki papir. Kroglice pečemo 10 minut na 180 stopinjah.
Bolero GOZDNI SADEŽI
Zahtevnost:
V skodelici dobro premešamo grški jogurt s poljubno količino Bolera.
Zmes posujemo z gozdnimi sadeži in postrežemo.
Bolero HRUŠKA
Zahtevnost:
Vse sestavine zmiksamo v tekočino in postrežemo takoj. Po želji lahko dodamo ledene kocke.